Meny Stäng

Om Studio ABC

 

Studio ABC är en ideell förening som startades upp under 2018 med stöd av Stockholms Stads Kulturförvaltning och invigdes våren 2019. Syftet med Studio ABC är att erbjuda professionella konstnärer och kulturutövare inom bild, film, text och musik ateljéer på Jämtlandsgatan 161 i Vällingby. Vi är en konstnärsdriven organisation och vi utgår ifrån våra medlemmars engagemang och idéer för ateljéhuset.

Platsen

Studio ABC ligger i Vällingby i västra Stockholm och består av två våningar i en större fastighet byggd 1970 och ägd av Svenska Bostäder. Under 2018 fick Studio ABC tillgång till lokalerna och vi arbetar nu med att omvandla och etablera dessa två våningsplan till en plats för kreativt skapande och nätverkande. Här finns runt 40 ateljéer inklusive projektrum och en utställningslokal. Huset ligger nära Vällingby Centrum med T-bana, butiker och restauranger.

Namnet

Vällingby är en av de stadsdelar som byggdes med visionen om en ABC-stad (Arbete, Bostad, Centrum); ett historiskt begrepp inom svensk stadsplanering som ville skapa områden där människor skulle kunna bo, arbeta och ha tillgång till butiker och samhällsservice. Studio ABC önskar att ateljéhuset kan vara ett tillskott till ateljéutbudet i Västerort för att även konstnärer och kulturutövare enklare ska kunna ha närhet och tillgång till sitt arbete.

Hitta hit

Vi ligger 7 minuter från både T-bana Råcksta och Vällingby på gröna linjen. Huset ligger precis vid rondellen för infarten till Vällingby Centrum.

Hyra ateljé hos oss

Om du är intresserad av att hyra ateljé hos oss klicka här.